• Výmena kobercov v MŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výmena kobercov v MŠ.

            Keď sa sen stane skutočnosťou a staré koberce sú už len pre nás minulosťou....

            Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli, lebo bez vás by sme to ťažko takto rýchlo zvládli....

          • Slávik Slovenska 2024

          • Obvodné kolo 

            Dňa 18.4.2024 sme sa so žiakmi, ktorí postúpili zo školského kola, zúčastnili obvodného kola súťaže v interpretácii ľudovej piesne Slávik Slovenska 2024. Táto pekná tradičná súťaž sa uskutočnila v priestoroch ZUŠ Krompachy. Hoci z našich žiakov nik nepostúpil, ale mali možnosť ukázať svoj spevácky talent.

          • 22.apríla 2024 upratujeme v Olcnave

          • V pondelok 22.4.2024 bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu prvé 2 hodiny. Od 10:00 do 12:00 hod.pôjdeme so žiakmi upratovať okolie školy. Po upratovaní a po obede pôjdu žiaci domov, okrem žiakov, ktorí navštevujú výtvarný odbor ZUŠ. Z dôvodu školenia pedagógov školy v poobedňajších hodinách, v tento deň školský klub nebude. Potrebné je zabezpečiť žiakom v tento deň pracovné oblečenie. V prípade nepriaznivého počasia sa bude vyučovať podľa riadneho rozvrhu.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ  oznamuje rodičom, že dňa 19.4.2024 / v piatok/ budú mať žiaci riaditeľské voľno z dôvodu účasti učiteľov ZŠ na metodickom dni  v rámci ŠÚ Smižany.

            Pre žiakov zamestnaných rodičov bude zabezpečený školský klub detí od 8:00 do 13:00 hodiny.

          • Exkurzia v knižnici

          • Beseda so spisovateľom Dávidom Dziakom

            Dňa 12.4.2024 sme sa so žiakmi 2.-4.ročníka veľmi tešili na netradičné stretnutie v Knižnici v Spišskej Novej Vsi - na besedu s autorom detskej knihy Poď do rozprávky Dávidom Dziakom. Porozprával nám o svojej práci učiteľa, o svojej tvorbe, detstve..... vtiahol nás do svojich rozprávok, aby sme v nich boli samotní hrdinovia. Ale my sme sa taktiež ukázali: v rámci úloh z projektu Osmijankova literárna záhrada sme pracovali s autorovou knihou a "skočili sme" do jeho čiernej diery. Naše druhácke nápady detskej literárnej tvorby sa mu veľmi páčili.... Po besede na nás čakali tvorivé dielne, aby sme trošku zamestnali aj naše šikovné ruky.  Ešte pred samotnou besedou sme si prezreli krásne priestory Knižnice v Spišskej Novej Vsi. Za tento pekne prežitý deň ďakujeme príjemným knihovníčkam a p. Korbovej.

          • Zápis do 1.ročníka

          • Volajú ma predškolák, 

            bude zo mňa veru žiak.

            Zapísaný som už veru,

            videl som dnes prvú triedu.

            Povedal som, čo už viem,

            v jeseni sa ukážem.

            Zápis predškolákov sa tento rok na našej škole uskutočnil vo štvrtok 11.apríla 2024. Privítala ich prvácka p.učiteľka Mgr. M.Nigová, ktorá si pre deti pripravila zaujímavé úlohy, v ktorých mohli preukázať svoje schopnosti. Zaspievali im aj naši prváci svoju prvácku hymnu. Pani riaditeľka potom predškolákom rozdala prvý test, no oni ho hravo zvládli. Tešíme sa na nových žiačikov v septembri!

          • Svetový deň obezity 2024

          • celoslovenská výtvarná súťaž

            V mesiaci marec naši žiaci pilne pracovali na výtvarných prácach k Svetovému dňu obezity. Súťažné práce tvorili kolektívy tried našej školy. Žiakom 2.ročníka sa podarilo svojím "SUPERHRDINOM" upútať porotu a vyhrať 1.miesto ! Ich práca postupuje do krajského kola. Blahoželáme!

          • Čitateľský kútik v školskej družine

          • V marci, v mesiaci, ktorý je venovaný knihám a ich čítaniu, p.asistentka M.Kočišová a p.vychovávateľka J.Olejníková vytvorili v školskom klube - v druháckej triede -  kútik pre malých čitateľov. Obohatili našu školskú knižnicu o nové a zaujímavé knižné tituly, ktoré priniesli z domácej knižnice.  Do tejto aktivity zapojili všetkých žiakov tým, že mohli taktiež priniesť  do školy na výpožičku svoje knihy a pustili sa do pravidelného čítania nových publikácií.  

          • Vráťme knihy do škôl 2024

          • Projekt zameraný na čítanie kníh

             Naši žiaci sa tento rok zapojili do projektu VRÁŤME KNIHY do škôl. Napísali  o knihe, ktorú si prečítali, … a zároveň  hrajú o množstvo skvelých cien, ako čítačky e-kníh, notebooky, knižné balíčky! Uzávierka tejto súťaže bola 1.4.2024. 

          • " S Morenou šla zima spať,. už sa k nám nenavráť !"

          • Aj tento rok dňa 19.03.2024 deti ZŠ a MŠ privítali jar tradičným zvykom. Najskôr si deti za pomoci pani asistentky vyrobili Morenu. Základom slamenej bábky, ktorá symbolizuje bohyňu, boli dve drevené palice v  tvare kríža, okolo ktorých omotali slamu a odeli ju do kroja. Všetky deti sa naučili  piesne, príznačné pre tento obrad a spoločnými silami sme Morenu zapálili a hodili do Hornádu „ej plamenný, ujmi sa Moreny, zanes ju do mora, ďaleko od dediny“. Týmto zima symbolicky stratila svoju moc a prichádza jar.

            Smrť nesieme, vynesieme, kde ťa smrtka dáme, kam ťa pochováme?

            Do bariny, do bariny, tam ťa zahodíme, tam ťa utopíme.

          • SLÁVIK SLOVENSKA 2024

          • 32.ročník celoslovenskej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA 2024 - školské kolo sa v našej škole uskutočnilo dňa 13.3.2024. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: I. 1.-3.ročník ZŠ a II. 4.ročník v priestoroch našej školy, ktorá "dýcha" spišskou tradičnou ľudovou kultúrou. Naši žiaci si pripravili obľúbenú slovenskú ľudovú pieseň, ktorú zaspievali nielen svojim spolužiakom, ale aj deťom z našej MŠ. Porota zložená  z pedagógov ZŠ aj MŠ sa rozhodla za spevácky výkon oceniť

            v I. kategórii: 1.miesto S.Pramuková, 2.miesto D.Lompartová, 3.miesto B.Živčáková a S.Segečová.

            V II. kategórii vybrala: 1.miesto N.Muchová, 2.miesto T.Jánošíková, 3.miesto D.Čižmáriková a L.Bednárová

            Za hudobný sprievod v tejto milej speváckej akcii ďakujeme našim šikovným hudobníkom: A. Mikulovi, D.Lompartovej, Z.Rusnákovej a D.Pollákovej.

          • Obvodné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Obvodné kolo súťaže  pre postupujúce recitátorky zo ZŠ sa uskutočnilo 16.2.2024 na ZŠ s MŠ, Maurerová 14, Krompachy. Naše žiačky Svetlanka Pramuková  v prednese prózy a Dorotka Lompartová v prednese poézie boli zaradené v kategórii I.-III.

            Dorotka Lompartová sa umiestnila tretia v prednese poézie. GRATULUJEME!!!

          • UŽ ŠE FAŠANG KRACI, UŽ ŠE NENAVRACI.....

          • V posledný fašiangový deň 13.02.2024 si naši žiaci vyskúšali ľudové zvyky našich predkov na fašiangy. V pestrých maskách a so spevom tradičných ľudových piesní navštívili aj deti v MŠ, s ktorými si zahrali fašiangové hry. Veselosť tohto dňa priniesli aj do kancelárie a do kuchyne školy.

          • Zjazdové lyžovanie Mlynky - Biele vody

          • Dňa 8.2.2024 sa štyria žiaci ZŠ zúčastnili pretekov v zjazdovom lyžovaní v stredisku Mlynky - Biele Vody. 

            Na svahu nás čakala hmla a trošku pršalo, no ani to nás neodradilo. Našu školu reprezentovali žiačky 4.ročníka T.Jánošíková a D.Čižmáriková, tretiačka T.Dolnačková a prvák A.Čižmárik.  Svah sme zjazdili bez zranení a to nám dodalo odvahy v ďalšom šantení. Aj keď sme nezvíťazili veľa sme sa toho naučili:0)

             

          • KARNEVAL V MŠ

          • V MŠ bol zas veľký bál, jeden super karneval.

            Z dievčat krásne princezny a splnili sa im sny.

            Z chlapcov sme tu hrdinov mali

            a tak sme sa už vôbec ničoho nebáli...

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • V našej škole máme výborných recitátorov! Presvedčili sme sa o tom nielen v triednom  kole súťaže v prednese poézie a prózy HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, ale aj v rámci školského kola súťaže. Súťaž sa konala 6. 2 .2024.

            Prednes prózy:

            1.miesto-Svetlanka Pramuková

            2. miesto-Tamarka Dolnačková

            Prednes poézie:

            1. miesto-Dorotka Lompartová

            2. miesto-Lianka Bednárová

            3. miesto-Tomáško Rusnák a Alexandra Grib